• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Lauantaina 18.5. Tampereen Särkänniemessä on perinteiset lasten ja nuorten sprinttikisat. Navi järjestää ja maksaa sinne yhteiskyydin ja maksaa kisamaksun Hippo-suunnistuskoululaisilta ja kilparyhmäläisiltä. Lähdemme Mikkelistä aamulla klo 6. Kisat ovat klo 10 alkaen ja kisojen jälkeen jäämme iltapäiväksi huvipuistoilemaan.

 

TÄÄLLÄ ilmoittautumislinkki ja lisätietoja tapahtumasta. Valitettavasti huvipuistorannekkeiden hinnat eivät ole vielä näkyvillä järjestäjän kisasivuilla, joten ne selviävät myöhemmin. 

 
Tervetuloa mukaan vauhdikkaaseen suunnistustapahtumaan!

leiri

18 Navin lasta ja nuorta osallistui heinäkuun viimeisenä päivänä päiväleirille. Treffasimme aamulla Päämajakoululla, josta siirrtyimme tutustumisleikin jälkeen karttakävelylle. Kävelyllä tutuksi tuli mm. kuoppa, suppa, jyrkänne, luola ja kiviaita. Juomatauon jälkeen vuorossa oli viuhkasuunnistus, jossa oli sopivia viuhkoja sekä aloittelijoille että jo pitempään lajia harrastaneille. Hikisen aamupäivän jälkeen eväät ja vesi tekivät kauppansa.

Reitinsuunnitteluharjoituksessa lapset ja nuoret kertoivat toisilleen reitinvalintojaan RR, TR ja 12 ja 14 sarjojen suunnistuskarttoja tutkien. Myrkkylammella harjoituksena oli merkitä itse rastipisteet karttaan ja haastava harjoitus sujuikin mainiosti. Helteisen päivän päätti mehujää ja rastinsiirtoharjoitus.

Leiriltä lähti kotiin hikisiä, mutta iloisia lapsia ja nuoria. Kivaa oli ollut ja uutta leiriä alettiin jo odotella.

leiri2

leiri3

 

 

 

 

 

Navi järjestää lapsille päiväleirin tiistaina 31.7. kello 10-14. Kokoonnumme aamulla Päämajakoulun (Otto Mannisenkatu 8-10, entinen Yhtäri) pihalla, josta käsin teemme monipuolisia suunnistusharjoituksia kävelymatkan päässä olevissa maastoissa. Harjoitukset sopivat kaikenikäisille ja tasoisille suunnistajille. Eväät tulemme syömään koululle noin klo 12. Eväitä voi säilyttää koulun jääkaapissa, myös mikro on käytettävissä. Alle kouluikäinen tarvitsee leiripäivään mukaan oman aikuisen.

 

Säänmukainen pukeutuminen, juomapullo, eväät, karttamuovi ja emit mukaan. 

 

Ilmoittautu oheisen linkin kautta viimeistään edellisen viikon torstaina eli 26.7. Ilmoittaudu tästä!

 

Lisätietoja voi kysyä Iinalta. (iina . malinen @ hotmail . com)

 

Tervetuloa!

klljunnut

Kuvassa osa Navin junnuista.

 

Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuskisat järjestettiin elo-syyskuun vaihteessa Sipoossa. Kisoihin odotettiin noin 1500 suunnistajaa henkilökohtaisiin kisoihin ja viesteissä oli pitkälle yli 300 kolmihenkistä joukkuetta. Mikkelistä kisoissa oli mukana nelisenkymmentä suunnistajaa ja 12 viestijoukkuetta.

 

Navilaiset lähtivät hauskalle kisamatkalle perjantaiaamuna kello 7 Päämajakoulun parkkipaikalta. Perjantain yksilökisat sujuivat mallikkaasti ja Navin D11TR-sarjan Fanni Malinen oli paras mikkeliläinen sijoittuen sijalle 13. Fanni jäi vain 3 sekunttia palkintopaikasta. H10RR-sarjan Juho Tonteri oli upeasti 14. ja H14-sarjan Vinski Malinen 15. Kisaajien mukaan maasto oli kallioista, mäkistä ja pienipiirteistä, ja suunnistaessa sai olla tarkkana, sillä pienehköllä alueella oli paljon rasteja. 

Navilaisten tulokset:

D9RR Hertta Malinen 38.

H9RR Leo Ryhänen 54., Vinski Räihä 84.

D10RR Sini Saar 83.

H10RR Juho Tonteri 14., Konsta Räihä 28., Otto Lindstedt 79.

D11TR Fanni Malinen 13.

H11TR Mikael Platonov 20., Akseli Kellman 59.

D12 Tiia Saar 69.

D13 Emma Kokkonen 80.

H13 Joel Ollikainen 48.

H14 Vinski Malinen 15. 

H16 Simeon Platonov 38.

D17 Jatta Ollikainen 25.

kllperjantai

Tiia, Leo, Katriina, Hertta, Vinski, Emma

 

Lauantaina vuorossa olivat jännittävät viestit, joihin Mikkeliltä lähti 12 joukkuetta. Sairastapausten vuoksi kaksi joukkueista jäi vajaaksi. Lisäksi navilaisista oli koottu yhdistelmäjoukkue Mikkeli-Hirvensalmi-Mäntyharju. E-sarjassa eli RR- ja TR-suunnistajien sarjassa mikkeliläisten joukkueiden sijoitukset olivat 22., 23.,  57., 62., 65. ja 94.

 

13-vuotiaiden A-sarjassa Navin vasta 11-vuotiaat Fanni Malinen ja Akseli Kellman tekivät huimat suoritukset nostaen joukkueen sijoituksia 6 ja 5 sijaa. Joukkueen lopullinen sijoitus oli mikkeliläisten päivän paras eli 17. Yhdistelmäjoukkue suunnisti sijalle 42.

 

15-vuotiaiden B-sarjan lopputulos oli 34. Navin Vinski Malinen joutui harmikseen yhteislähtöön, mutta tekikin kovatasoisella ankkuriosuudellaan kovaa tulosta ollen osuutensa 9. nopein. 

Tarkemmat tulokset löytyvät täältä.

 

kllviestit2

Viesteihin kirjautumassa Tiia, Fanni, Otto, Vinski R. ja Hertta.

 

Paluumatkalle lähdimme maittavan lounaan jälkeen ja Mikkeliin saavuimme illansuussa väsyneinä, mutta onnellisina. Ensi vuonna uudestaan! 

leiriliset

Ella, Meeri, Perttu, Heikki, Joel, Vilma, Juho, Hertta, Vinski, Fanni, Sini, Laura, Tiia ja Harri.

 

Leimaus 2018 -leiri järjestettiin tänä vuonna tuttuun tapaan heti koulujen kesälomien alettua. Tällä kertaa leiripaikkana oli Lohjan Kisakallio, joka houkutteli paikalle 2000 8-18-vuotiasta suunnistajaa huoltajineen. Navi osallistui leirille 11 lapsen ja nuoren sekä neljän ohjaajan voimin. 

 

Maanantaina ohjelmassa oli alkulämmittelyt tasoryhmittäin ja heti niiden jälkeen oli Kisakallion alueeseen tutustuminen viuhkasuunnistuksen avulla. Kukin sai suunnistaa omalla tasollaan, nopeimmat ennättivät ja jaksoivat suunnistaa kaikki viisi viuhkaa, pienemmille riittä pari viuhkaa. Maanantai-illan avajaisissa Suomen Suunnistusliitto ja Olympiakomitea palkitsivat 28 suunnistusseuraa Tähtitunnuksella. Navi oli ansiokkaasti palkittavien joukossa. Avajaisten jälkeen ohjelmassa oli vauhdikkaat ja jännittävät yhteislähdöt. Kisakallion suunnalla riitti vilskettä ja vipinää, kun leiriläiset lähtivät tasoryhmittäin (RR, TR, taso 1, taso 2 ja teho) yhteislähdöillä rastien perään. 

 

Tiistaiaamun harjoituksena isommilla navilaisilla oli sprintti Lohjan keskustassa, pienemmät suunnistivat keskustan tuntumassa kauniissa Harjun maastossa. Suunnistuksen jälkeen melkein kaikki kävivät uimahallissa pulikoimassa. Iltapäivällä pienemmät suunnistivat sprinttikartalla Routiossa, isommilla oli vuorossa reitinvalintaharjoitus Karnaistenkorvessa.

 

Keskiviikkoaamuna navilaisilla oli aamiainen jo 7.30 ja tuntia myöhemmin olimme reippaina matkalla ensimmäisiin treenipaikkoihin. Isommat aloittivat harjoituksensa kaksintaistelulla Talmonmäessä, pienillä oli teemana rogaing-tyyppinen harjoitus Lempolassa. Iltapäivän treeniin kävelimme vajaan kahden kilometrin matkan lähtöpaikalle ja pääsimme sitten nauttimaan kauniista Suoniemen maastoista. Pienimmillä apuna oli rastireitti, isompien harjoitukseen kuului multitekniikka eli harjoitus sisälsi väylällä kulkua ja kahta eri mittakaavaa kartalla. Keskiviikon treenien jälkeen oli hyvin aikaa oheisohjelmalle. Tuulisen sään vuoksi melonnat ja kirkkovenesoudut oli peruttu, mutta Kisakallion alueella pystyi pelaamaan mm. tennistä, korista ja frisbie-golffia, suunnistustreeniä sai mobo-radalta ja tarkkuussuunnistuksesta. Tyttöjen lempipuuhaa oli taitoradalla temppuilu. Keskiviikkoiltana oli vuorossa perinteinen kisadisco.

 

Torstaina oli vuorossa jännittävä ja vauhdikas leiriviesti, johon Navi osallistui kahdella joukkueella. Perttu kisasi pälkäneläisten joukkueessa. Navi 1 aloitusosuudella oli Joel Ollikainen, hän lähetti vaihdossa liikkeelle Hertta Malisen, Fanni Malisen ja Sini Saarin. Heistä Hertta oli oman osuutensa nopein ja lähetti ankkuriosuudelle Vinski Malisen, joka toi joukkueen maaliin hienosti sijalla 29. Joukkueitahan kisassa oli 234. Navi 2 aloitusosuudesta vauhdikkaasti selvisi Meeri Kurttila, joka lähetti kakkososuudelle Vilma Kaipaisen, Juho Tonterin ja Tiia Saarin. Juho kiri aivan lopussa Vilman ohi ja lähetti ankkuriosuudelle Ella Martikaisen, joka toi joukkueen maaliin sijalla 125. Hienot suoritukset molemmilta joukkueilta!

 

Leimaus 2018 -leiri oli jälleen todella onnistunut kokonaisuus. "Leirillä oli ihan sikakivaa! En millään malttaisi odottaa ensi kesän leiriä!" kiteytti Leimauksella toista kertaa ollut Fanni. Ensi kesänä leiri vietetään taas heti koulujen lomien alettua, tällä kertaa leiripaikkana on Imatra. Kannattaa tulla mukaan!

 

kiipeily

Hertta ihastui kiipeilyseinään.

 

viuhka

Viuhkasuunnistus

Koululiikuntaliiton suunnistuskisat järjestetään elo-syyskuun vaihteessa Sipoossa. Kilpailukutsu löytyy täältä.

 
Navi maksaa seuran suunnistajille bussikyydit sekä 2 lounasta ja päivällisen kisakylässä. Mikkelin kaupunki maksaa ilmoittautumiset perjantain henkilökohtaisiin kisoihin ja lauantain viesteihin. Huoltajien maksettavaksi jää majoitus. Majoitumme tällä kertaa hotelli Scandic Järvenpäässä, sillä majoituskäyttöön varattu koulu on pahasti sisäilmaongelmainen. Majoituksen hinta varmistuu myöhemmin, mutta se lienee noin 40e/nenä aamiaisineen. 
 
Lähdemme bussilla perjantaiaamuna noin klo 7 ja palaamme lauantai-iltana. Huoltajien tulee anoa perjantai vapaaksi lapsen omalta luokanopettajalta. Huoltajiksi reissulle lähtee lisäkseni Teija Räihä ja Pauliina Tonteri.
 
 Ilmoittautumislomake tulee täyttää sunnuntaihin 18.8. mennessä.
 
Tervetuloa mukaan hauskalle kisareissulle!
 
Iina Malinen

 

 

tahtiseura 350       

 

 

 

 

Search