• SM-header 22.2.2018

Suunnistuksen SM-kilpailut 2018

SM-pitkät (R1 ja R2) Ylivedellä 25. –26.8.

 

Navi järjestää suunnistuksen pitkien matkojen SM-kilpailut 25. –26. elokuuta Mikkelin Ylivedellä.

Ryhmien 1 ja 2 yhteisiin SM-kisoihin arvioidaan osallistuvan noin 2000 suunnistajaa, joista nuorimmat ovat 15-vuotiaita ja vanhimmat yli 85-vuotiaita. Sarjoja on yhteensä 32. Lauantaina suunnistetaan karsinnat ja sunnuntaina ovat vuorossa finaalit. Kilpailussa tehdään siis yhteensä noin 4000 kilpailusuoritusta.

Finaalissa suunnistajien suoritukset ovat pituudeltaan miesten pääsarjassa 90–¬100 minuuttia ja naisten pääsarjassa 70–80 minuuttia. Radoilla on noin 1,5 rastia yhtä kilometriä kohden. Karsinnassa radat ovat noin 40–60 prosenttia lyhyemmät.

Ratamestareina toimivat Mika Ahola ja Jouni Nykänen, joiden vastuulla on kaikkien noin 80 radan suunnittelu. Eri sarjoille valmistetaan lähes kymmenen erilaista karttaa eri mittakaavoissa, joka asettaa kartan tekijälle haasteita maaston kuvaamisessa. Kartoituksesta on vastannut ruokolahtelainen Jarmo Tonder. Kilpailunjohtajana toimii Heikki Tonteri.

Kilpailu on samalla kansainvälisen suunnistusliiton World Ranking Event (WRE), jolloin kilpailija voi kartuttaa myös maailman ranking-pisteitä. WRE-kilpailu mahdollistaa sen, että kilpailuun voi osallistua myös ulkomaalaisia suunnistajia ilman, että he kamppailevat Suomen mestaruuksista.

Kuten aina suunnistuskilpailuissa, yleisöllä on vapaa pääsy kilpailupaikalle. Kisaan tarvitaan myös noin 150 talkoolaista – katso ohjeet valikon kohdasta ”talkoolaiset” ja ilmoittaudu mukaan.

Tervetuloa mukaan suunnistamaan, talkoisiin tai yleisöksi!

Kisan logon on suunnitellut mikkeliläinen mainostoimisto Skarp, jonka käsialaa oli myös vuoden 2009 Mikkeli-Jukolan logo. Logo tuo esille alueen mäkiä, joihin kilpailijat pääsevät tutustumaan.

 

Mikkeli logo 350x193

 

VisitMikkeli

LÖFSBERGS

                Kotileipomo Siiskonen

 

 

 

 

© 2016 Suunnistusseura Navi. All Rights Reserved. - - -Version 23.6.2018

Search